Bakkerij de Niers

Het Biezenbrood

Na een lange tijd van onderzoek, proefbakken en testen is het zover, Bakkerij De Niers introduceert zijn eigen broodspecialiteit met de naam Biezenbrood. 

De naam Biezenbrood is niet zomaar gekozen. Het Nijmeegse Waterkwartier is een buurt in de wijk Biezen. Het Waterkwartier wordt beschouwd als de oudste stadswijk van Nijmegen. Er was al sprake van een ‘wijk’ nog voordat de Romeinse legioenen hier arriveerden. De belangrijkste straat van het Waterkwartier, de Waterstraat, lag er al honderden jaren voor Christus. Voor een deel valt de wijk zelfs samen met de oudste versie van de stad Nijmegen: de Romeins-Bataafse stad Noviomagus (een Keltische naam die ‘nieuwe markt’ betekent) werd kort na de Bataafse Opstand van Claudius Civilis in 69 na Christus gesticht: de oudste stad van Nederland. Een naam met een historische waarde dus. Dit geldt ook voor het brood. 

De uitgangspunten bij de ontwikkeling waren: heerlijk, authentiek , puur en speciaal ! Dit zijn precies de punten waarop Bakkerij De Niers zich wil onderscheiden. De nieuwe broodspecialiteit is gemaakt op basis van licht meergranenbrood en heeft hele bijzondere eigenschappen. Het brood heeft een laag glycemische index. Dit houdt in dat met het eten van het brood de koolhydraten geleidelijker worden omgezet in energie en dat hierdoor een meer constantere bloed- suikerspiegel (aanvoer van energie) ontstaat waardoor er minder snel een “honger”gevoel ontstaat en de behoefte tot “snacken” afneemt. Biezenbrood kan dan ook een belangrijke rol spelen in het zogenaamde gewicht-management van mensen die willen afvallen. 

De nieuwe broodspecialiteit bevat ook meer noodzakelijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Naast de rijke aanwezigheid van lijnzaad, zonnebloempitten, havervlokken, zemelen en zuurdesem is het brood heerlijk van smaak, blijft het lang zacht en kent het uitstekende eeteigenschappen. Biezenbrood is ook e-nummervrij en lactosevrij! 

Eet smakelijk!